činžovní dům

Výrazný nárožní bytový dům o pěti nadzemních podlažích zakončený mansardovou střechou. Objekt byl postaven na hlavní ulici vedoucí k chebskému nádraží. Jedná se o mohutnou budovu, jejíž boční křídlo, orientované do Evropské ulice zaujímá plochu menšího domovního bloku. Budova svým architektonickým výrazem odkazuje ke klasicizujícímu proudu v tehdejší architektuře. Fasády jsou však značně dekorativně pojednány s výraznými prvky geometrické secese. Nároží domu je zdůrazněno pěticí spojených půlkruhových mírně vystupujících arkýřů osazených ve třech horních podlažích. Původně byl prostřední nárožní arkýř zakončen kupolí. Členění fasády arkýřů je řešeno výrazně klasicizujícím způsobem (pilastrový řád, zakončení segmentovými štíty s klasicistní výzdobou). Přízemí domu upraveno pro komerční účely. Parter je prolomen obdélnými vertikálně orientovanými výkladci. Hlavní vstup je umístěn uprostřed nároží a je zvýrazněn portikem se sloupy. Druhý vchod do domu sloužící pro obyvatele je situován v průčelí na Evropské ulici. První patro budovy, které slouží pro komerční účely, je prolomeno třinácti neobvykle velkými okenními otvory. Okna jsou segmentově zakončena. Okenní výplně jsou původní. Jedná se o dřevěná, trojdílná okna, která jsou v horní části dělená vodorovným odstupňovaným poutcem. Horní část je dále dělena vloženým pravoúhlým rastrem. V přízemí a prvním patře jsou situované komerční prostory. V ostatních podlažích včetně podkroví jsou umístěny bytové jednotky.