činžovní dům

Jedná se o obchodní, kancelářský a obytný dům na půdorysu H (se 2 dvory) tvořeném podélnými křídly začleněnými do řad Konviktské a Betlémské ul. Křídla při těchto ulicích jsou třítraktová, příčné severojižní křídlo jednotraktové, s půlválcovým výstupkem schodiště na západě a hranolovitým rizalitem s WC na východní straně. Dům je podsklepený, má železobetonovou skeletovou konstrukci s volně přemístitelnými příčkami, kryjí ho ploché střechy. Půlkulaté schodiště s dlažbou a kovovým zábradlím je pojato ve stylu art deco. Fasáda do Konviktské - jižní, je pětipatrová patnáctiosá, s výrazným motivem zaoblených zasklených arkýřů po stranách, s pavlačí v 5. p. Fasáda do Betlémské ul. má 6 pater (dvě poslední ustupující), sedmnáct os, vlevo ji člení věžovitý rizalit. Okna v holých stěnách jsou obdélná, s původními technickými doplňky.