Trčkovský palác

Čtyřkřídlý jednopatrový dum s ústředním dvorem stojící na lichobežníkové parcele. Hlavní průčelí má jednopatrovou fasádu se čtyřmi osami, střední dvě jsou sdružené, a je členěné kordonovou a profilovanou korunní římsou. Střední dvouosá část lehce předstupuje a je završena štítovým nástavcem s trojúhelným frontonem s volutovými křídly po stranách. Jak nástavec tak patrová část je rámována dvojicí pilastru. V přízemí je kamenný bosovaný portál - půlkruhově zakončený. Po stranách jsou dva nestejně velké kamenné krámcové portálky. Okna patra jsou rámována stuhovou šambránou, mají vpadlé parapetní rámce. Fasáda do Loretánské je jednopatrová s 2. p podkrovním, je 16ti osá. Přízemí se otvírá osmi nestejně širokými oblouky loubí. Na stene loubí jsou okénka a krámcové výkladce, rámované stuhovou šambránou. Okna 1. patra mají stejnou podobu jako okna na hlavním průčelí, shodně provedeny jsou i štítové nástavce. Fasáda do Úvozu je dvou- až třípatrová, čtrnáctiosá s čtyrmi polygonálními arkýři. V přízemí je domovní vchod s kamenným ostěním a nadsvětlíkem s mříží. Průjezd do domu je zaklenut valenou klenbou s výsečemi. Po levé straně jsou tři kamenné stuhové portálky. S křídlo je dvoutraktové s křížovými klenbami. Klenuté prostory jsou i v ostatních křídlech.