městský dům

Skromný domek sice osvětluje trojice oken v patře, ale jeho šířka proti vedlejším stavbám je silně redukována. Střední domovní portálek lemuje kamenné ostění bez profilace, v němž se oboustranně zachovaly závěsy, které ukazují na dvoukřídlé vnější dveře. Tato úprava je nepochybně klasicistní. Okna, která po stranách provázejí vchod, mají stuhová ostění, vlastní konstrukce jsou v líci, ven otvírací (patrně z 19. stol.). Stejně jsou upravena i okna v patře, zasazená rovněž do rámu ve stuhových šambránách. Střechu krytou taškami prosvětluje dvojice novejších valbových vikýřů. Stavba přiléhá ke gotické hradební zdi, která se zde zachovala v celé výšce domu, podsklepeného valeně zaklenutým prostorem (cihelnou klenbu s otisky šalování lze datovat do doby výstavby). Naproti tomu klenbu v přízemí, rovnež valenou, ale s pětibokými výsečemi lze považovat za mladší pozdně barokní či klasicistní přídavek. Do půdy bylo nově vestavěno podkroví.