dům U Modré hvězdy

Dnešní fasáda, která je výsledkem pozdně klasicistní přestavby, v dalších několika etapách zjednodušená, dává stavbě silně pauperitní ráz. Okna jsou v patře i přízemí rozhozena nepravidelně, chybí jim šambrány (hrany jsou v přízemí pouze okoseny); stejně tak chybí jakékoliv architektonické články, včetně korunní římsy. Přízemní okna mají segmentové ukončení, vchod ve třetí ose zprava je osazen neprofilovaným ostěním, vchod v krajní ose vlevo byl nově prolomen. Část sklepa patří k sousednímu domu čp. 142. Tato část je zaklenuta eliptickou klenbou s pětibokými výsečemi, stejně jako další oddíl, pouze partie při vstupu je vybavena trojúhelnými výsečemi. Průraz do hradební zdi podpírá kamenný polokruhový pas. V levé části přízemí se zachovaly trámové stropy, se štukovými podhledy místo záklopu. Záklop z prkének se objevuje pouze ve střední části dispozice. Předsíňka má nové stropy, nové je rovněž schodiště do patra. V patře se v části prostoru patrně zachoval pův. barokní fabion s profilovanou římsou. Všechny ostatní umělecko-řemeslné detaily jsou novodobé.