dům U Pumpy

Přibližně obdélná parcela je zastavěna řadovým jednopatrovým domem, jenž jako zadní stěnu využívá gotickou hradební zeď. Dům je zastřešen sedlovou střechou s dvěma vloženými novodobými vikýřky. Uliční fasáda je prostá, patro odděluje pás kordonu. přízemí je čtyřosé, patro pětiosé. Všechna okna rámují šambrány s lištou, v přízemí jsou poměrně vysoká, segmentově zakončená, v 1. p. nasedají na kordon, dvě zleva sdružená, se společným rámováním. jediný sklep, kamenný valeně klenutý, je přístupný z domovní chodby o pár stupňů níže umístěným kamenným portálkem, z větší části se rozkládá pod sousedním domem čp. 141. přízemí po novodobých úpravách je jednotraktové, patro a podkroví dvoutraktové. Všechny místnosti včetně chodeb jsou vybaveny novodobými záklopkovými stropy, ve stejném stylu je provedeno i dřevěné točité schodiště do patra.