dům U Tří červených lvích hlav

Dnešní fasáda pochází z l. 1753-72. Poměrně úzký hloubkově disponovaný dům se do předměstí obrací trojosou fasádou, v níž je pásováním členěný parter oddělený římsou od dvou pater ukončených bohatě profilovanou korunní římsou, nad níž probíhá atika přerušená středním štítovým vikýřem. V přízemí má dům pozdně barokní ostění. Domovní vchod vpravo je pravoúhlý s nadsvětlíkem chráněným páskovou mřížkou pozdně barokní. Okna v obou patrech jsou propojena, osy odděluje střední rizalit a celou stavbu vymezují rustiková nároží. Korunní římsa je nepochybně pozdně barokní ostění. Domovní vchod vpravo je pravoúhlý s nadsvětlíkem chráněným pásovou mřížkou pozdně barokní. Okna v obou patrech jsou propojena, osy odděluje střední risalit a celou stavbu vymezují rustiková nároží. Korunní římsa je nepochybně barokní s akanty nad střední osou a v nárožích. Mansardovou prejzovou střechu kryje dole oble prolamovaná atika, uprostřed přerušená vikýřem. zadní průčelí je tříosé, nově upravené. Sklepy byly patrně dodatečně prohlouben. přístupová chodba, vedoucí od schodů do sklepa v zadním traktu, je sklenuta segmentem, rozšiřující se prostor valeně klenutý s náznaky trojúhelných výsečí. Dispozice přízemí má výrazně barokní charakter: v levé hloubkové zdi chodby se zachoval při vstupu do levé místnosti stuhový portálek, zčásti překrytý dřevěným ostěním. Klenba je v chodbě segmentová, zcela vzadu oválně klenutá s pětibokou výsečí. Z chodby stoupá jednoramenné schodiště, které v dalších patrech přechází do poměrně reprezentativní trojramenné podoby s pilířovými podporami. Světnice má oválně valenou klenbu s pětibokými výsečemi. Střední dvoutraktová část má oválnou klenbu se styčnými pětibokými výsečemi a kvelb s valenou klenbou. V 1. p. je portálek s pásovou šambránou a nadsvětlíkem. Komora (černá kuchyně) je valeně klenutá, stejně jako kvelb. Světnice má klenbu s pětibokými výsečemi, 2. p. plochostropé. v zadní místnosti je štukový nástropní rám. zajímavé je kuželkové barokní zábradlí. Podkroví je již barokního původu.