dům U Dvou okounků

Budova z původně čtyřkřídlého objektu s obdélným dvorem. Průčelí historizující: barokní a renesanční omítka překryta - v 1. patře odhalena část renesančního figurálního sgrafita. Fasáda patrová o 2+2+2 osách, jež v patře oddělují bosované liseny. Přízemí: nestejně vysoké pásy rustiky. Parter oddělený profilovanou kordonovou římsou. Střecha a nástavba nad kordonovou římsou pochází z r. 1881. Okna s uchy a podloženými klenáky v překladu doplňují parapety s obdélným, vpadlým polem. Boční fasáda zjednodušená, bez lisen a s jednodušší profilací oken. Dům zde vzepřen proti vedlejšímu (přes Betlémskou ul.) dvojicí prampouchů. Také dvorní fasádu hl. budovy člení v patře pásování a prolamují segmentově ukončená okna.