Spolkový dům Ostrostřelců

Volně stojící jednotraktový objekt. 15 os. Dvě krajní osy vlevo patří k dvoutraktovému, čtyřosému křídlu v zahradě s restaurační terasu s lodžií. Hlavní průčelí jednopatrové, dole bosované, s dvěma tříosými risality ukončenými štíty ( s mytoligickými motivy - Perseus bojující s drakem (vlevo), Únos Hippodamie (vpravo)). Zbytek fasády jednoduchá římsa, pod kterou je nápis: „NOBIS ET POSTERITATI. MDCCCXII“. Segmentově uzavřený vjezd (prosklený) s nápisem: „RESTAURANT MDCCCXLII“. Obdélná okna v přízemí s klenáky, v patře s římsou. Nad průjezdem okna vyšší, prázdný medailon. Tři pamětní desky: k 5O. výročí sokolského sletu r. 1938, k 1. máji 1890 a k restaurování v l. 1967-69. Zahradní fasáda v 1.p. 8 vyšších oken, ostatní shodné s hl. fasádou.