dům U Medvídků

Dům na hluboké parcele, s dvorkem a zadním stavením, k jehož jihových. straně přiléhá konec dlouhého křídla již v pozadí domu čp. 344. Hlavní budova: dvoupatrová. Renesanční fasáda. Přízemí vpravo renesanční bosovaný portál s lištou. Domovní znamení ve vlysu - reliéf dva proti sobě stojící medvědi jsou za obojky přivázáni k pařezu u stromu řetězy s nápisem zde slowe od starodawna u Nedwidků“. Dříve čitelný letopočet 1614. Vlevo půlkruhové okno. Nad portálem kordonová římsa a podokenní pás. Okna v 1.p. po dvou sdružená. Okna v 2.p. jednoduše profilovanná . Výše atika rozdělená reliéfními podstavci toskánských pilastrů, vymezujících střední obdélný díl štítu se dvěma okny a nápisem „U Nedvídků“ v profilovaném rámu s uchy. Dvorní průčelí má po pravé straně vchod s nadsvětlíkem. 2. patro obsahuje dvojici sdružených oken vpravo, vlevo jedno okno (renesanční rozvrh). Jižní a zadní strana dvorku s pasem nesoucím pavlač. Fasáda přední části dlouhého zadního křídla: vchod s klasicistními vraty. Jedno okno v 1.p. s kamenným ostěním s lištou a mříží. Zadní fasáda dlouhého zadního křídla: není upravena, otvory z části gotického původu, fragment půlkruhového portálku z cihel(dole), obdélný vchod s kamenným ostěním a segmentem zaklenuté gotické okno (v patře), výše gotické půlkruhově završené okénko s cihelným ostěním.