dům U Zlatého úlu

Třípatrový nárožní dům. Fasáda do Václavského náměstí je osmiosá s výrazně profilovanou kordonovou římsou nad 1.p. Nároží a střední dvouosý mělký risalit rámují liseny s předloženými pilastry. Architráv prolamují okna 3. p., následuje plochý vlys a korunní římsa, na níž nasedá mansardová střecha, opatřená atikou se dvěma segmentem ukončenými vikýři a mohutným štítovým nástavcem, završujícím risalit. V ploše nástavce je reliéf úlu, po jeho stranách sochy putti a ve vrcholu váza. Okna zdobená plochými vykrajovanými poli v parapetní i nadokenní ploše. Okna v 2.p. ještě doplněna o přímé trojúhelné a segmentové římsy. Pětiosá fasáda do ul. Na Můstku zůstala bez risalitu, jinak je shodně členěná s fasádou do Václavského nám.