dům U Modrého sloupu

Třítraktová hlavní budova, vpravo věž, levé dvorní křídlo o dvou traktech a zadní jednotraktové stavení. Hlavní průčelí do Rytířské ul.: zdvojená střední tříosá část, na každé straně boční dvouosá. okna přes parapety a suprafenestry propojená, se štukovou výzdobou. Suprafenestry zdobené maskami, péřovými motivy a zavěšenými květy, zakončené trojúhelně, segmentově i zvlněnými římsami. Vlastní šambrány s rámy s volutově točenými uchy. Parapety člení tumbovitě vystupující plocha s akantovým a páskovým dekorem, který byl v úrovni 1. p. dodatečně odstraněn (stejně jako štuk suprafenester ve dvou levých osách). Hl. vchod umístěn asymetricky. Vikýře umístěné mimo osy. Věž má nad korunní římsou ještě 3 patra s dvojicemi sdružených oken.