Staroměstská tržnice

Řadový dům, za ním tržnice nesená železnou konstrukcí. Čtyřpatrové průčelí o 18 osách, pravidelně rozděleno 4 risality. Hlavní římsa s vlysem s festony, znaky Starého Města a Merkurovy hole. V pravém risalitu vchod, ve 3.p. uzavřen rozeklaným frontonem s figurami po stranách. V archivoltě dvojice atlantů. Edikulové vchody s nízkými štíty s dvoudílnými dveřmi s řezanými rostlinnými terči. Okna v 1. p. (mezaninu) jsou půlkruhová, ve 2. a 3.p obdélná, ve 4. p. ve zdvojeném počtu opět půlkruhově ukončená. Šambrány oken tvoří polosloupy s reliéfy zvěře. Štuková výzdoba. Dvě plastiky stojících figur s košíkem vajec a zajícem v nikách nad arkýřem levého risalitu. Na průčelí dvě žerdě s iniciálami OP.