Platýz

Čtyřkřídlý dvoutraktový dům. Jižní průčelí na Národní třídě: třípatrové, dostavěné 4.p., sedmnáctiosé, trojice tříosých risalitů, kordonové římsy, prostřední risalit se štítem. Přízemí uprostřed vjezd sedlového tvaru se 2 postranními vchody s dórskými sloupy. Vrata s motivem sluncí, klepadly a původní klikou. V nadpraží vjezdu ženská busta s letopočtem 1822. Po obou stranách vjezdu vstupy a výkladce s půlkruhovými nadsvětlíky s mříží. Archivolty nadsvětlíků jsou osazeny antikizujícími ženskými a mužskými hlavami; cvikly vyplňuje rostlinný dekor. Okna 1.p. s římsami a parapety, pouze okna v risalitech se suprafenestry s reliéfem orlů a ratolesti. Okna nástavby s bosovanými bloky šambrán zakonečná štíty. V 1.p. balkon s monogramem F.D. v litinovém zábradlí. Fasáda do Uhelného trhu: třípatrová pětiosá, v 1.a 2.p. členěná rustikovými lisenami ve střední ose a nárožích a kordonovou římsou. V přízemí půlkruhový portál s hlavou imperátora na klenáku. Vrata vjezdu se scénami v medailonech: Mars na válečném voze, Apollón s monogramem A.D. a písmenem R (levé křídlo), Victoria na voze a Venuše s Amorem (pravé křídlo). 2 boční vstupy po stranách vjezdu zaklenuty stlačeným obloukem s ženskými hlavami. V 1.p. balkon na krakorcích, balustrové zábradlí, na rozích s pilíři ve formě mužských hermovek. Fasáda ke kostelu sv. Martina: 2x zalomená, uspořádána analogicky, včetně antikizujjících hlav a mříží v přízemí. Dvorní fasády členěny římsami, okna jako u hl. fasády ale jednodušší výzdoba říms a konzol. Jižní fasáda: desetiosá, vikýř s nízkým trojúhelným štítem s balkonem. Vedle vchodu niky. Po stranách průjezdu na Uhelný trh se opakuje v dórských polosloupech motiv z hl. fasády. Na záp. fasádě dvoru se dochovaly renesanční fragmenty: portál s maskou na klenáku, okénko s hlavou divého muže, nika a arkády s toskánskými hlavicemi v 1. p.