dům U Tří zlatých lvů

Dvoukřídlý dvoupatrový nárožní dům. Tříosý vých. konec hl. sev. křídla předstupuje o hloubku mělkého podloubí s dvojicí stlačených vých. arkád. Hranolové pilíře s opěráky. Loubí se stlačenou valenou klenbou. Hl. vstup vlevo za loubím, se segmentovým záklenkem a novodobými vraty, vpravo vchod se stlačenými záklenkem. Krámcový portál s vykrojenými horními rohy, okenní výkladce s půlkruhovými záklenky. Dlouhé severní průčelí: půlkruhový vchod pod 3 osou zprava, zcela vpravo nové vstupní dveře, navazují na klasicistní s nadsvětlíkem chráněným paprsčitými pruty. Východní průčelí: 3+3 osy, na severu 9 nepravidělně rozmístěných oken. kordonová římsa, průběžné podokenní římsy. Okna se šmabrány, v 1.p. nadokenní římsy. Nad přízemím mezi římsami medailon s profilem hlavy W.A.Mozarta. Nad strředním oknem 1.p. deska s nápisem: "V tomto domě bydlel Mozart v roce 1787".