dům U Zlatého anděla

Řadový trojkřídlý dům v prudce svažitém terénu. Uliční fasáda dvoupatrová, čtyřosá, s nepravidelnými intervaly mezi okny. Přízemí po kordonovou římsu člení pásová bosáž, patra horizontálně dělena profilovanými římsami. V přízemí na 2. ose zleva portálek uzavřený dvoukřídlými dveřmi s výplněmi. Všechna okna lemovaná šambránami s lištou. V 1. patře uprostřed nika původně se sochou anděla. Dvorní fasády obrácené do lichoběžného dvorku, s pavlačemi na kovaných konzolách, s kovaným zábradlím. Zadní fasáda čtyřosá, nečleněná. Zadní dvorní křídlo podsklepeno renesančními valeně klenutými prostory. Vstupní chodba do dvora v přízemí je klenutá s plochou segmentovou klenbou.Podobná je ve většině přízemních místnostech, patra plochostropá. Po roce 2004 při celkové rekonstrukci objektu odstraněny pavlače, záchodový rizalit, odtěžen dvůr a odvezeny všechny hodnotné dveře. Rekonstrukce zastavena, dům nyní ve špatném technickém stavu, neobydlen.