kaplička

Samostatně stojící drobná sakrální architektura nacházející se mezi domy, které jsou součástí zástavby ulice Na Horní Baště. Hlavní průčelí kaple prolomeno vstupním otvorem uzavřeným půlkruhovým záklenkem, v něm osazeny dřevěné rámové (výplňové) dvoukřídlé dveře ze dvou třetin prosklené, s dochovaným kováním. Dveře opatřeny tmavě hnědým nátěrem, v ploše záklenku (supraportě) dřevěná, paprskovitě členěná výplň s patrně strukturovanými skly v barvě modré a zelené. Nad vstupem situován jednoduchý klenák. Hlavní průčelí po stranách flankováno pilastry s římsovými hlavicemi, nesoucími profilovanou korunní římsu. Na římsu dosedá trojúhelníkový fronton doplněný profilací ramen a ve středu plochy křížem s datací: 19 "latinský kříž" 28. Ostatní fasády kaple hladké, pouze s profilovanou korunní římsou. Barevnost fasád: architektonické články pojednány v okrové barvě, plocha v barvě béžové (na fasádách patrné fragmenty jasně modrého nátěru). Střecha kaple sedlová s hřebenem kolmým k ulici Horní Bašta, krytá falcovaným plechem. K hlavnímu průčelí vede 10 betonových schodišťových stupňů, v úrovni pátého schodu osazeno na kamenné podezdívce nízké kovové zábradlí s brankou opatřené zeleným nátěrem