dům U Zlatého melounu

Dvě dvoupatrové čtyřkřídlé budovy se dvory. Průčelí do Michalské ul.: Patnáctiosé, prosté, členěné pouze mělkými patrovými římsami. Kamenný pozdně barokní edikulový portál - volutové mohutné hlavice a středový klenák podpírají balkón s litinovým zábradlím. Segmentově zaklenuté ostění domu se zavěšeným kovovým domovním znamením. Okna za balkonem v 1.p. sdružená s přímou konzolovou římsou, nad níž dříve znak Chotků. Okna v patrech s jednoduchými šambránami, v 1.p. na parapetních římsách. Uliční fasáda jižního křídla za nárožím: stejné členění, tříosá, v přízemí kamenná půlkruhová brána průjezdu do dvora. Jižní fasáda: dvouosá, půlkruhový průjezd, fragment gotického ústupkového ostění okénka s lomeným obloukem v 2.p. Dvorní fasády S dvora: Shodně řešené hladké fasády s okny nasazenými na podokenních přímých římsách. Čtyřosá Z fasáda - v přízemí vlevo půlkruhový cihlově zaklenutý oblouk průjezdu, nad obdélným oknem restaurovaný fragment gotického okenního ostění. Šnekové schodiště do výše 1.p. (zakryté). Gotické fragmenty portálu s okosením v úrovni 1.p. a ostění nestejně vysokých oken s příčníkem v patrech. Novodobá kulatá kašna. Dvorní fasády J dvora: shodné se S dvorem Z čtyřosá fasáda - masivní raně gotický kamenný portál s okosením. S dvouosá fasáda - kamenný sloupek s bochníkovou hlavicí. Novodobá kulatá kašna.