dům U Dvou černých hlav

Třípatrová budova s obytným podkrovím. Dva zastavěné dvorky, zadní příčné dvoutraktové stavení. Fasáda do Michalské ul.: Čtyřosá. Nároží až po hl.římsu rámované pilastry, posazené na volutách, ukončené zdobně utvářenými hlavicemi. Nad hl. římsou navazují vázy. Přízemí - pásová rustika a profilovaná kordonová římsa. Půlkruhový kamenný portál s vykrojenými okosenými rohy a výrazným klenákem a maskarónem. Pozdně klasicistní dveře, v nadsvětlíku leptané sklo s andílky. Výkladec se stejným ostěním. Okna v prvních dvou patrech v rytmu A-B-B-A s profilovanými šambrány se štukovou výzdobou s motivy závěsů se zvonci, andílčími hlavami a kartušemi s vázami. Zalamované římsy 1.p. segmentové a lichoběžníkové, v 2.p. trojúhelné a přímé. Okna 3.p. pouze štuk. Dvorní fasáda až od 2.p., hladké, novodobě upravené.