dům U Železných dveří

Čtyřkřídlá budova s průchozím dvorem. Fasáda do Michalské ul.: šestiosá, dvoupatrová, hladké přízemí s kamennými půlkruhovými výkladci a gotickým půlkruhově ukončeným portálem s barokní šambránou se středovým klenákem, Madona s Ježíškem -olejomalba na plechu v dolní ze dvou kartuší ve sštukovém orámování, kordonová římsa segmentově vzdutá, nadokenní římsa trojúhelně a segmentově zprohýbaná, nároží zvýrazněné pilastry, Okna v 1.p. se stuhovými šambrány s uchy, v parapetech i suprafenestrách vpadlá pole. Okna v 2.p. ploché šambrány s uchy. Fasáda do Jilské ul.: osmiosá, dvoupatrová s mansardovou nástavbou, lehce zalomená, přízemí s třemi půlkruhovými krámcovými portály a s mohutným pravoúhle rámovaným bosovaným portálem s dvoukřídlými, půlkruhově ukončenými vraty s brankou, kordonová římsa, okna 1.p. s parapety s vpadlými poli, s římsami ve tvaru zvlněných segmentů a trojúhelníků, 3. osa zleva je sdružená, okna 2.p. s profilovanými šambránami s přímými podokenními římsami.