dům U Zlaté obruče

Hloubková parcela ve svahu je v lehce odskočené ul. čáře zastavěna řadovým domem lichoběžník. půdorysu, l němuž vzadu v úrovni 1. p. přiléhá dvůr. Ul. fasáda je třípatrová, s podkrovím 4. patra. Pětiosá fasáda nepravidelného rytmu je hladká, klesající terén ulice vyrovnává přízemní sokl, pod okny 3. p. probíhá býv. korunní římsa, nad okny nynější profilovaná římsa. mansardovou střechu prolamují do ulice tři jednoosé štítové vikýře, ukončené zvalbenými střechami, vzájemně spojené atikovými pilířky. Na 2. ose zleva je umístěn vstup se dvěma stupni, s dvoukřídlými novodobými dveřmi, vlevo od něj krámcový výkladec. okna v 1. a 2. p. rámují profilované stuhové šambrány, okna 3. a 4. p. doplňuje v šambráně středový klenák, ve 3. p. nasedají parapetními poli na průběžnou římsu. Dvorní fasáda prošla novodobou úpravou. Pod pravou částí domu je dvoulodní sklep, klenutý valeně s pasy na střední pilíř. V příz. plochostropá chodba, která ústí do valeně klenuté prostory se schodištěm do sklepa. Ze střední části vlevo je nástup na schody do 1. p. Vpravo se do ulice obracejí plochostropé místnosti, v zadním traktu dvě klenuté komory (jedna veleně, druhá plackou), bez přímého osvětlení. Visuté tříramenné schodiště je od 1. p. ve schodišťovém risalitu ve dvoře. Přístavek ve dvoře není předmětem památkové ochrany.