dům U Tří zlatých růží

Parcela mezi Úvozem a Radničnimi schody je zastavěna paralelními řadovými domy, mezi nimiž probíhal úzký dvorek, dnes změněný na schodišťovou halu. Do Úvozu: dvoupatrový ředový domek o čtyřech osách. Uprostřed průčelí čtvercový obraz P. Marie s Ježíškem a sv. Floriánem a Šebestiánem po stranách. Obrazu je podložen štukový baldachýn, ve spodní části rámovaný akantovou rozvilinou, z jejíhož středu vyrůstají čtyři růže. Fasáda je hladká, členěná kordonovými římsami. Pod druhou osou zprava je hlavní vstup s barokním portálem, upraveným v 19. stol. Subtilní pilastry nesou štukovou supraportu a úsek římsy. Vpravo je segmentově zakončené okno bývalého výkladce. Okna pater jsou rámována šambránami s uchy. Hlavní budova trojtaktu je raně barokní s širokým průjezdem se stlačenou valenou klenbou. Po jeho pravé straně je prostor stejně zaklenut. V interiéru je klasicistní schodiště s dřevěnými kuželkami a klasicistní dveře v obou patrech. Zadní objekt je jednoposchoďový s chodbou do dvorku valeně zaklenutou, po jejíž straně je šnekové schodiště. Místnosti jsou z vetší části zaklenuté valenými klenbami se styčnými lunetami ve vrcholu. Sklep má kamennou valenou klenbu.