Kleovský palác

Dům na lehce obdélné parcele s takřka čtvercovým dvorem. Fasáda do ulice je dvoupatrová pozdně renesanční, barokně upravená, velmi hodnotná. Pět nepravidelně rozmístěných sdružených oken upozorňuje, že stavba vznikala ze dvou odlišných částí: v interiéru tomuto předělu odpovídá silná zed po pravé straně průjezdu, která se opakuje nejen v patře, ale pokračuje také v zadním již. křídle. Asymetricky vlevo umístěný vstupní portál s polokruhovým otvorem provází výrazné bosování, pod přímou římsou pak pás rozvilin. Do vjezdu jsou vsazena pův. rokoková dvoukřídlá vrata, se střední brankou pro pěší; na přírazníku (klapačce) lze rozeznat dva vinařské nože symbolizující znak Dietrichsteinů. V místech vrcholového klenáku byla nove připojena štuková kartuš se znakem Kolowratů. Dvorní průčelí jsou řešena velmi jednoduše. Zachovalo se zde klasicistní kované zábradlí. Korunní římsy celého dvora jsou ješte pozdně renesanční. Ze stejné doby pocházejí i bosované archivolty vchodu na dvouramenné schodiště ze dvora. Nadsvětlík vchodu do sklepa chrání paprsčitá mříž kruhového průřezu, patrně renesanční. Věetší část sklepu nepochybně pochází ještě ze středoveké nebo starší renesanční výstavby. Průčelní křídlo v přízemí předěluje valeně klenutý průjezd, jehož výseče vybíhají do hřebínku. V již. křídle se zachoval sál, který zdobí na stropě štuková subtilní žebra, vzájemně se protínající jako vliv anglické novogotiky. Vedlejší místnosti tohoto křídla pak zdobí novodobé historizující nástropní štukatury. V již. křídle byl odkryt dřevěný trámový strop malovaný akantovými rozvilinami, které jsou zřejmě z konce 17. stol., i když vlastní konstrukce je asi ještě pozdně renesanční.