činžovní dům

Nájemní neorenesanční dům čp. 115 Řadový činžovní pětipodlažní dům o pěti osách, dvoukřídlé dispozice, s neorenesanční uliční fasádou. První a druhé podlaží zabírají po pravé straně vstupní dveře, umístěné v edikule. Po pravé i levé straně dveří jsou vždy dva dórské třičtvrtěsloupy, nesoucí prejzy krytou římsu. po stranách kladí vystupují drobné pilastry, zvaršené nízkými obelisky. Od obelisků vycházejí voluty, které se dotýkají společného štítu, uprostřed se lví hlavou, pod nímž je štukový feston. Mezi sloupy jsou medailony s ženskými bustami, vlevo alegorie Dne, vpravo alegorie Noci, obě neseny drobnými konsolkami. Hlavní vstupní dveře jsou dřevěné, dvoukřídlé, pobité, zdobeny šikmo položenými pásky, které mají ve spojích tepané růžice, uprostřed ksočtverečných polí jsou tepané květy. Segmentový světlík je kryt ozdobnou rozvilinovou mříží. Nad pravým oknem 2. podlaží vystupuje na dvou kamenných krakorcích nesený arkýř, má tvar kvádru, v čele otevřen dvěma úzkými okny vyplněnými barevnými skly zalitými do olova. Fasáda 3. a 4. podlaží je z režného zdiva. Mezi 4. a 5. podlažím je lunetová římsa. Mezi okny 2. podlaží jsou obdélná sgrafita, hlavní velké sgrafito je rámováno květinovými motivy, s figurou mužské postavy. V interiéru dvouramenné schodiště s litinovým zábradlím, vřetenové schodiště ze suterénu, vstupní hala přes dvě podlaží. Střecha nad schodištěm prosklená. Od 3. podlaží na podestách niky s dřevěnými sedadly.