městský dům

Jednopatrový dům obdélného půdorysu kryje zvalbená sedlová střecha. Symetrická klasicistní průčelí z doby výstavby člení v parteru pásová rustika a nad ní kordonová a průbežná podokenní římsa. Ke dvouosému záp. čelu budovy je připojen široký vjezd do dvora pod nízkým trojúhelným štítkem. Jediný sklípek, situovaný pod dvorním křídlem, je plochostropý, novodobého původu. V přízemí jednoduché dispozice jsou prostory při vstupní chodbe a schodišti překryty valenými segmenty, ostatní prostory v přízemí, v 1. p. a ve dvorním křídle zůstaly plochostropé. Malou studánku na zahradě kryje půlválcový přístrešek, vykrojený půlkruhovou nikou s konchou a profilovanou archivoltou. Na parcele dnešního domu stál ješte ve 30. letech 19. stol. dřevěný objekt hradčanských jatek s chlévem, který patřil k čp. 92. V r. 1834 si zde postavil majitel čp. 92 bez povolení novou stáj, rovnež dřevěnou. Od r. 1841 bylo na místě stržených dřevěných objektu zbudováno zděné přízemní stavení jatek s kuchyní a s řeznickým kvelbem podle plánu stav. V. Dudy, v r. 1843 bylo dodatečně nadstaveno 1. p. podle plánu téhož stavitele a k dokončení stavby došlo r. 1844.