dům U Svatých Tří králů

Čtyřkřídlá, třípatrová budova. Fasáda do Melantrichovy ul.: 3+2+3, částečně překryta sousedem. Střední 2 osy a okraje vyznačují pilastry vysokého řádu, ukončené v 3.p. širokým vikýřem. v parteru pozdně renesanční edikulový portál lemovan pilastry dórského řádu z opracovaných kamenů. Rokoková vrata ve vchodu. všechna okna s rokokovými šambránami. V 1.p. se zvlněnými římsami a obdélnými parapety, ve 2.p. s čabrakovými parapety, v 3.p. bez parapetů a říms. Fasáda do Michalské ul.: rustikované pilastry, 2+2+2+2 osy, téměř shodná a fasádou do Melantrichovy. V parteru s pásovou rustikou pozdně renensanční portál s rokokovými vraty. krámcové portály vlevo novodobé, vchod vpravo též. Dvorní fasády nejhodnotnější, zachovalé pozdně renesanční pilířové arkády s předsazenými toskánskými polosloupy v přízemí, v 1.p. shodně utvářené polosloupy ve zdvojeném rytmu. V 2.p. sloupy s iónskými hlavicemi. 3. patro obdobně utvářené sokly s nižším podlažím. U zadní budovy chybí archivolty arkád, rokajová dekorace a pilastry (u hl. objektu jsou). Parter a konzoly překryty novým přístavkem. pozdně barokní kovové zábradlí, podhledy vynesené volutově stočenými konzolami. Okna vedoucí na pavlač s renesanční profilací, dodatečně změněnou štukem na rokokovou. Parter pravého křídla pozdně klasicistně upravené vchody, v pravé ose zbytek renesančního bosovaného překladu. Okna 3.p. u obou bočních křídel novodobě upravená.