dům U Červené lišky

Dvoupatrový řadový dům s nadstřeším pavilonem. Hl. budova+boční spojovací křídlo+zadní budova. Fasáda do Staroměstského náměstí: čtyřosá, přízemí s 2 oblouky loubí, okna se šambránami s uchy a kapkami s výraznými segmentovými (1.p.) a trojúhelnými (2.p.) frontony nad okny, po stranách pilastry vysokého řádu, nesou kladí s volutami a reliéfy válečných motivů na metopách, balustrová atika s bustami imperátorů v krajních osách. Nádvorní fasády: u hl. objektu s předsunutou terasou v přízemí, u spojovacího a zadního křídla kordonové římsy, liseny a šambrány oken s uchy a kapkami, levá část parteru se širokou nikou, doplněnou štukovou výzdobou a sochou sv. Jana Nepomuckého od I.F. Platzera. Do spojovacího křídla vestavěno schodiště (1923) Průčelí do Kožné ul.: barokní vjezd s novodobými vraty