dům U Čápů

Hlavní budova+zadní stavení. Fasáda do Staroměstkého náměstí (č.o. 23): dvoupatrová, ve štítu 3.p. podkroví, tříosá, v přízemí 2 nestejné zalomené oblouky podloubí, dvouetážový štít s bosovanými lisovanými rámci a volutově stočenými křídly, podloženými soklem s diamantovým řezem. spojená vertikální linie oken, šambrány. Parter s odhalenými profilacemi gotických lomených oblouků a se současnými barokními půlkruhovými s vrcholovými klenáky. Dvorní fasáda: Pavlač na krakorcích, podepřená pilíři - spojuje zadní stavení s hl. budovou, široké stlačené oblouky v jednotlivých patrech, tyčkové zábradlí s prstencem. Fasáda do Kožné ul.: nově upravena, v přízemí segmentové krámcové výkladce, patra s pásovými šambránami.