dům U Červeného jelena

Hl. budova+severní dvorní křídlo+jižní dvorní křídlo+zadní budova. Fasáda do Železné ul.: dvoupatrová, tříosá, osy sdružené, štít s trojicí lisenových rámců, trojúhelným frontonem a volutovými křídly. Nově upravený parter s rokokovými vstupními vraty. Okna 1.p. bez parapetů, vrcholně barokními suprafenestrami se zvlněnými římsami. Okna 2.p. mladší čabrakové parapety. Fasáda hl. budovy do předního dvora: renesanční etážový štít, pavlač se zábradlím z 18.stol. Parter s novodobým vchodem s fragmentem profilovaného překladu. Spojovací chodba na sev. straně: pozdně renesanční, stejně jako arkáda oddělující pření dvůr od zadního v parteru zahrocený portál s přetínanou profilací. Jižní boční křídlo: pozdně klasicistní dostavba fragmenty pozdně gotických sedlových portálků z 1550. Severní boční křídlo: pozdně barokní úprava, šambrány oken s čabraky.