vila

Solitérní jednopatrová stavba na obdélném půdoryse situovaná v zahradě ve svažujícím se terénu, na levé straně s nižší přízemní částí. V exteriéru, při zahradním průčelí je umístěna terasa, spojená se zahradním parterem dvouramenným schodištěm. Fasády domy jsou hladké, pokryté jemnou břízolitovou omítkou. Uliční fasáda je bez výraznějšího členění, oživená pouze okenními otvory a prvkem vstupu. Hlavní vstup je umístěn v levé části fasády, s původními dveřmi, lemovanými vertikálními zasklenými poli, nad vstupem s markýzou. Vlevo od vstupu je drobné kruhové okno, vpravo ležatě obdélné okno a v patře, v levé polovině fasády, nízký horizontální pás oken. Boční SV fasáda je členěna nižší přízemní částí, za níž vystupuje hlavní plocha stavby s průčelím schodiště s velkým kruhovým oknem. Fasáda na JV straně do zahrady je v pravé části členěna v přízemí terasou se zděným zábradlím a stejně upraveným schodištěm na zahradu. SZ fasáda na pravé straně v úrovni zvýšeného suterénu navazuje na hmotu terasy substrukcí s výrazně ležatě obdélným oknem, v přízemí jsou dvě ležatě obdélná okna. V patře při pravé straně je balkon s plným zděným zábradlím, v levé části další okno. Vnitřní funkcionalisticky řešená dispozice je dochována bez rušivých zásahů, s řadou původních prvků (původní členění vestavěnou knihovnou a krbem z šedavého mramoru, který je v horní části krytý kovovou deskou s drobným plastickým geometrickým ornamentem). Na stěnách v předsíni, vstupních prostorách a komoře jsou zachovány barevné křídové kresby Cyrila Boudy (strašidla, sv. Václav sklízející hrozny, jeptiška) a kresba J. Jakubiska s tématem dělení Československa v roce 1990. Schodiště do patra je původní s dřevěným zábradlím s prvky obdélného profilu, podesta je prosvětlována prvkem velkého kruhového okna. V patře je rovněž dochován prostor původní šatny s vestavěnými skříněmi, v ložnici původní stěna s dveřmi a vestavěným nábytkem. Plocha terasy plynule přechází v travnatý parter zahrady lemovaný vzrostlými stromy a kamennou zídkou. Zahrada, rozkládající se na svažujícím se terénu směrem k Barrandovské skále, spojuje ve své kompozici krajinné i architektonické prvky. Na její severovýchodní straně probíhá po svahu cestička z plochých kamenů lemovaná kamennou opěrnou zdí.