dům U Kutovců

Hl. budova+dvorní křídlo+zadní budova Fasáda do Havelské ul.: tříosá, dvoupatrová, hladká, nečleněná, profilovaná korunní římsa, volutový štít s trojúhelným tympanonem s piniovými šiškami. V přízemí tři lomené oblouky gotického loubí, okna 1.p. pozoruhodná raně renesanční ostění, okna 2.p. s plochými klasicistními šambránami. Fasáda do Michalské ul.: pětiosá, třípatrová, pásová rustika v přízemí. patrové římsy a lisenové pásy,střední tři osy v mělkém risalitu. V přízemí uprostřed půlkruhově zakončený portál, segmentové ukončený portálek a okna v kamenném ostění. V 1.a 2.p. okna s lisenovými rámy, v 3.p. okna nižší, jednoduše rámovaná. Dvorní fasáda hl. budovy částečně krytá pavlačemi s prutovým zábradlím, v přízemí gotický portálek v profilovaném ostění. Dvorní fasáda zadní budovy: nečleněná, okna se šambránami a přímými podokenními římsami Dvorní fasáda bočního křídla: Členěna pavlačemi, v mezipatře (2.NP) nalezená mimořádně náročná, hodnotná malířská výzdoba z 14. století - cyklus maleb světců a erbů ve výklencích cihlové gotické fasády. Nálezy po dokumentaci v roce 2017 opět zakryty.