dům U Hlavů

Nárožní dům. Všechny fasády zakončuje atika se střídavým rytmem pilířků s vázami a zídek, prolomených segmentovými otvory. Fasáda do Havelské ul.: dvoupatrová, šestiosá, kordonová římsa, svislé pásy bosáže v nároží a vyznačují v omítce risalit ve dvou středních osách, ten završený nad plnou atikovou zídkou štítovým nástavcem s volutovými křídly. V přízemí tři půlkruhové krámcové výkladce s novým kamenným ostěním a půlkruhově ukončený portál s dvoukřídlými barokními dveřmi (1643). Okna s jednoduchými šambránami s uchy a kapkami, v 1.p. s přímými podokenními a nadokenními římsami. Fasáda do Melantrichovy ul.: dvoupatrová, čtyřosá, shodná s Havelskou. Fasáda do ul. V Kotcích: hladká,kordonová římsa, nárožní bosáž, atika. V přízemí gotické kvádrové zdivo se dvěma segmentem ukončenými výkladci kvelbů a po stranách dvěma pravoúhlými portálky s okosenou hranou. V 1.p. dvě okna s uchy a kapkami, dalš 4 okna v 2.p. s uchy a kapkami.