kostel Povýšení sv. Kříže

Obdélný jednolodní kostel s neodděleným presbytářem a drobnější sakristií, je prolomen na každé straně třemi obdélnými okny. Plochý strop zdoben vyhloubeným obdélným zrcadlem s vybranými rohy. Loď obíhá štuková římsa. V severovýchodní části kruchta, s dřevěným plným zábradlím, rovné podkruchtí neseno dvěma dřevěnými pilířky. Na kruchtu a na půdu se vstupuje po vřetenovém schodišti, jehož oválná hmota zasahuje do půdorysu kostela. Novodobá dlažba. Hlavní průčelí má střední vystupující rizalit zdoben širokými omítkovými pásy. Mezi nimi obdélný vchod s kamenným profilovaným ostěním (omítnutým) a nadpražní římsou nesenou pilastříky. Nad ní kruhové okno s kamenným ostěním (omítnutým) a novodobou mříží. Ustupující části vedle rizalitu zdobeny vpadlými rámci. Průčelí ukončuje římsa krytá bobrovkami, nad ní se zdvihá trojúhelný, zčásti atikový štít, prolomený uprostřed kruhovým půdním oknem (zároveň hodiny s ciferníkem). Na vrcholu štítu kříž na kamenném soklíku. Pravé i levé boční průčelí hladké, prolomeno třemi obdélnými okny s kamenným omítnutým ostěním, profilovanou podokenní římsou a mříží. V závěru kostela užší pravoúhlá hmota sakristie s jedním pravoúhlým oknem, valbovou střechou. Kostel má střechu sedlovou krytou bobrovkami, nad presbytářem přechází ve valbovou. Na nasazení valby ve východní části střechy drobná plechová zvonička.