zámek

Čtyřkřídlá jednopatrová budova s vnitřním uzavřeným dvorem, čtyřmi nízkými kvadratickými nárožními věžemi postavenými na koso. Průčelí v přízemí o sedmi okenních osách. Ve střední ose symetricky prolomen hlavní vstup akcentovaný bosovaným portálem s klenákem ve vrcholu a završený vyloženou profilovanou římsou nesenou konzolami. Fasáda v přízemí členěna pásovou bosáží oddělenou od prvního patra kordónovou římsou. Okna v přízemní jsou pravoúhlá, zdobená profilovanou nadokenní římsou. Po stranách hlavního portálu jsou prolomeny dvě sdružené okenní osy. V hladké fasádě prvního patra jsou mírně nepravidelně rozmístěna pravoúhlá okna lemovaná hladkou šambránou a akcentovaná profilovanými nadokenními a podokenními římsami, přičemž středová osa je zdůrazněna půlkruhovou suprafenestrou. Pod oknem je osazena pravoúhlá deska s plastickým nápisem: ALOYS: I : PRINC : D : LIECHTENSTEIN : RESTAU : A : MDCCLXXXIX– „Alois Jan kníže z Lichtensteina opravil roku 1789“. Po stranách nápisu na portálové římse dvě dekorativní vázy. Hladká fasáda ukončena vyloženou kordónovou římsou, která vymezuje hladké kladí zdobené konzolami nesoucími profilovanou podstřešní římsu. V sedlové střeše se zvalbenými nárožími je na průčelní straně mohutný tabulový trojúhelníkový štít segmentově završený. Štít je členěn dvěma pilastry vymezujícími střední pole, ve kterém je osazen reliéfní lichtenštejnský kamenný erb zdobený knížecí korunkou a dekorativním závěsem. Nad oknem jsou v profilovaném štukovém rámu osazeny kruhové hodiny a pod oknem je jedno malé pravoúhlé okno zdobené profilovanou šambránou s ušima. V nárožích štítu dva hranolové podstavce s postavami štítonošů. Na vrcholové římse jsou osazeny dvě postavičky puttů se dvěma dekorativními vázami po stranách. Křídla štítu vyplněna hladkými plasticky vystupujícími poli. Jižní strana zámku obrácená směrem do parku je akcentována středovým předsunutým rizalitem s lodžií v patře, která se otevírá třemi arkádami na dórských sloupech. Čtyři hranolové věže v nárožích jsou na vyvýšené základně podepřené hranolovým pilířem a prolomené třemi pravoúhlými okenními osami s hladkými šambránami a profilovanými nadokenními římsami. Kordónová římsa odděluje věžovité patro zdobené lezénovým rámem otevřené třemi oválnými okénky. Podstřešní profilovaná římsa nese jehlanovou mansardovou střechu, krytou pálenou střešní krytinou. Ve vrcholu věže dekorativní kovová váza. Uvnitř zámku čtyřstranný dvůr s arkádami v přízemí. Fasáda členěna pilastry s římsovou hlavicí nesoucí kordónovou římsu. Oblouky arkád akcentovány hladkou šambránou s lištou a klenákem ve vrcholu. První patro rytmizováno pilastry s římsovými hlavicemi vymezujícími pole s jedním pravoúhlým oknem lemovaným hladkou šambránou a zdobeným trojúhelníkovou suprafenestrou. Profilovaná římsa odděluje hladké kladí. Nad arkádou proti vstupu nápis: RENOVATUM ANNO 1762. V patře nad arkádou souvislá chodba procházející kolem celého dvora. Místnosti v přízemí zaklenuty valenými klenbami s hřebínky. Chodba zaklenuta valenou klenbou se styčnými lunetami a vytaženými hřebínky. Reprezentační sály s plochými stropy na fabionech zdobené štukovými zrcadly. Střechy sedlové, v nárožích věže s mansardovými střechami.