dům U Ruky

Třípatrový nárožní dům. Vzhled fasád je do všech tří ulic shodný. Liší se pouze počtem os (do Uhelného trhu čtyřosá, jinak tříosé). průběžné podokenní římsy, nároží s rustikou, okna 1.p. s profilovanými šambránami rámované pilastry s volutovými hlavicemi s festony nesoucími kladí s trojúhelnými frontony. Okna 2.p. s širokými profilovanými šambránami se segmentovými fronty na konsolách. Okna 3.p. podobně rámovaná oddělená meziokenními pilíři s drobnými pilastry s kompozitními hlavicemi, zdvojené na nároží. okenní konstrukce nepůvodní, odsazené do líce. Parter s obdélnými výkladci v profilovaných štukových rámcích, v ul. V Kotcích v pravé krajní ose obdélný vstupní portál. Průčelí do Uhelného trhu s pamětní deskou tiskaře K.F. Rosenmüllera (aut. J Hendrych)