kostel sv. Františka z Assisi

Neorientovaný objekt na obdélném půdoryse s vysokou sedlovou střechou. Nad presbytářem vystupuje nad hřeben střechy drobná zvonička. Hlavní loď je dřevěná na podezdívce, ke štítovým stěnám přiléhají nižší zděné části jižní sakristie a severní předsíně. V interiéru kostela úsporné působivé řešení prostoru s vtaženými podporami a plošným výtvarným řešením závěrové stěny. Plochy vysoko do krovu prostupujícího stropu i boční stěny mají dřevěný obklad z lícovaných prken. Kostel je jednou z mála církevních staveb z období druhé světové války. Stavba z r. 1941, realizovaná zčásti svépomocí a financovaná z prostředků farníků sdružených v Kostelním spolku. Autorsky je kostel spojen se dvěma jmény. Skicu Jaroslava Čermáka upravil podle připomínek Plánovací komise architekt Emanuel Hruška. Dílčí úpravy byly provedeny v poválečné období.