kaple sv. Anny

Objekt postavený v r. 1881 na místě starší kapličky z roku 1859. Původně součást historického centra obce Dolní Krč zničeného v roce 1979 v souvislosti s výstavbou komunikací Jižní spojky. Osamoceně stojící jednolodní kaple na obdélném půdorysu s ukosenými rohy v SZ části. Sedlová v závěru polygonálně ukončená střecha je vygradována sanktusníkem s cibulkou a křížkem. Fasády se segmentově ukončenými okny jsou členěny pilastry nesoucími architráv a profilovanou římsu. Nad průčelím trojúhelníkový štít ukončený křížkem, s kruhovým okénkem. V ose vstup s původními dřevěnými dveřmi, nadsvětlík prosklený do kovového radiálně členěného rámu. Po obou stranách vstupu jsou niky ukončené konchou, ve kterých byly umístěny sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína Paduánského. Sochy zničeny vandaly. V rámci rekonstrukce a realizace novostavby sborové budovy byla postavena i ohradní zeď (kombinace zděných omítaných sloupků a kovových mříží).