předzámčí - západní budova

Podélný trakt předzámčí se rozprostírá na severní straně čestného dvora před zámkem. Trakt je dělen na dvě části, větší č. p. 3 směřující na západní stranu a menší č. p. 4 na straně východní. Budova předzámčí č. p. 3 je jednopatrová budova na obdélném půdorysu s předstupujícím rizalitem, u něhož je situován vstup do objektu pravoúhlými dveřmi s nadpražní profilovanou římsou. Hladká fasáda je po rizalit členěna dvěma pravoúhlými okny v přízemí a osmi pravoúhlými okny v líci zdiva v patře. Rizalit je prolomen jednou pravoúhlou okenní osou. Na vnitřní straně předzámčí do čestného dvora jsou v hladké fasádě nepravidelně rozmístěna pravoúhlá okna v líci zdiva akcentovaná vyloženou profilovanou nadokenní římsou. Korunní fabionová římsa nese sedlovou střechu, která v nárožích přechází ve valbovou. Přízemí klenuté i plochostropé, zčásti podsklepeno. Vstup do budovy chodbou valeně zaklenutou, na jejímž konci se nachází šnekové schodiště do patra.