zámek

V místě středověké tvrze byl v r.1688 postaven trojkřídlý zámek.Na sever k němu přiléhá rozsáhlý dvůr obklopený hospodářskými, zčásti barokními budovami. Na jihu přiléhá park a bažantnice. Budova zámku je částečně podsklepena, třípodlažní s vyčnívající hodinovou věží z r.1878 na ose severního průčelí. Dispozice, umělecké a uměleckořemeslné vybavení zachováno. Hospodářské budovy jsou barokního původu, upraveny v 19.století. Během 2.poloviny 20.století zcela zchátraly. V současnosti je dokončována jejich rekonstrukce a přestavba. Západní hospodářská budova je vyzděna z kamenného lomového zdiva.Na fasádě má řadu segmentem zaklenutých vjezdů obrácených do obou protilehlých fasád. Nově vestavěno podkroví s volskými oky na západ a vikýři do dvora. Severozápadní hospodářská budova přízemní se sedlovou střechou s volskými oky na severu a vikýři na jihu je upravena pro bytové a kancelářské využití. Východní dvoukřídlá budova přiléhá jižním křídlem k zámku. V přízemí dochovány valeně klenuté místnosti. Probíhající přestavba obezdívá kamenné zdivo zevnitř a vložila do krovu podkroví. Severovýchodní hospodářská budova- bývalá stáj - je dvoupodlažní s novým podkrovím. V přízemí dvoulodní prostor s křížovými klenbami do řady středních pilířů a prostor s klenbou klášterního typu. V podkroví nově vestavba s vikýři a volskými oky. Na východ ještě v ohražení malý pravděpodobně barokní dům čp.34 s mansardovou střechou. Na jihu přiléhá k zámecké budově park a jeho jihovýchodní pokračování obora - bažantnice. V severovýchodní části parku stojí na historickém půdorysu dnes necitlivě přestavovaný přízemní dům čp.32. Barokní koncept výpravné zahrady a obory vznikl v letech 1730-34. Krajinářská úprava parku v 19.století. Z barokního rozvrhu zůstala zachována obrysová linie, hlavní podélná osa a dělící zeď s barokní trojdílnou branou.Navíc v parku volně leží torza sochařské výzdoby.Novodobě a nevhodně jsou do parku umístěné tenisové kurty a hala. Obora typu bažantnice je protknuta křížem cest a pokryta lesním porostem bez oplocení.Při křížení cest je zde malý rybník.