Universitní dvůr

Kolem dvora jsou ze všech čtyř stran shromážděny patrové i přízemní budovy, včetně křídla pivovaru s komínem. Z těchto křídel vybíhají do středu dvora, se vzrostlými stromy, kratší křidélka. V přízemí jsou valené klenby, placky i segmentové klenby. Střechy sedlové zakryty taškami - bobrovkami, krov - systém vaznicový. Vstupní průčelí do Michelské ulice má v patře 13 okenních os, v přízemí 9 včetně průjezdu. Fasáda je hladká bez architektonického členění ukončena výžlabkem vyloženou římsou. Průjezd má nepatrně stlačený vstupní půlkruhový oblouk. Okna jsou převážně dvoudílná s jednodílným obdélným nadsvětlíkem, okna mají dřevěné rámy se soustruženými detaily. Rámuje je hladká omítková pasparta. Výška střechy rozdílná. Na dvorní fasádě předsazené venkovní schodiště. Průčelí severní hladké s několika okenními osami (také okna továrního vzhledu), navazuje přímo na západní křídlo, jednotné výšky, ukončené hlavní římsou s čtvrtkruhovým výžlabkem. Průčelí jižní je na západě ukončeno hladkým štítem sedlové střechy hlavního křídla, pod ním středově umístěno okno dvoudílné s obdélným nadsvětlíkem. Další část křídla až k pivovarské části přízemní, s novodobými okny, s vyššími parapety. Zcela vpravo napojeno křídlo pivovarní s dvěma patry a se zachovaným cihelným komínem s původním cihelným dekorem pod vyústěním spalin. Průčelí východní je patrové se dvanácti okenními osami v patře a deseti v přízemí. Patro má opět dvoudílná okna s nadsvětlíkem, v přízemí podlouhlá okna dělena na třetiny. Ve dvoře i v zahradě parková úprava. Objekt dnes slouží jako významné centrum pro seniory.