kostel Narození Panny Marie

Kostel z let 1724-26 stojí na mírném návrší. Nechal ho postavit profesor pražské univerzity Václav Puchholz. Podélnou osu kostela se sakristií na Z a předsíní na V protíná jen mírně přesahující příčnou lodí osmibokého půdorysu. Fasády kostela jsou rámovány lesenovými rámci a štukovými poli, nároží jsou zvýrazněna bosáží. Okna všech průčelí i štítu jsou oválná se širokým štukovým rámem s čabrakou. Hlavní osa kostela je zvýrazněna štíty na předsíni a západním i východním průčelí. Štíty mají lesenové rámce a vyplněná pole. Na římse štítu předsíne je kamenný tesaný znak jejího zakladatele. Za hlavním štítem vystupuje ze střechy sanktusník. Vnitřek kostela tvoří jednolitý prostor hlavní a bočních lodí na půdorysu nepravidelného osmiúhelníku, na východě se pojí za vítězným obloukem pravoúhlý presbytář a na západě nepodklenutá kruchta. Interiér je plochostropý. Zdi interiéru jsou členěny pilastry nesoucími bohate profilovanou římsu, obíhající celý prostor. Pilastry jsou zdobeny páskou. Hlavní oltář je barokní s rozvilinovými řezbami, v oltářním nástavci je Nejsvětější Trojice. Po stranách oltáře jsou sochy sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého. Oltářní obraz je z roku 1889 od J. Hermana. Představuje sv. Annu a Jáchyma, kterým anděl přináší dítě - P. Marii. V severní boční lodi je barokní oltář s obrazem sv. Jana Nepomuckého neseného anděly, v rohu obrazu je znak zakladatele kostela. Okolo obrazu jsou putti. V jižní boční lodi je portálový oltář se sochou P. Marie s Ježíškem. V oltářním nástavci je socha trůnícího Boha Otce, na architektuře oltáře jsou v obláčcích andílci. Na kruchtě jsou varhany.