městský dům

Řadový dvoupatrový domek s mansardovou střechou s vikýřovou nástavbou. Fasáda do Rytířské ul.: tříosá, sevřená lisenovým rámcem ze zaoblenými vnitřními rohy pod hl. římsou, pásové kordonové římsy, osmidílná okna, osazená v líci, ploché šambrány s uchy a klenáčky, obdélné parapetní výplně s rohy stočenými do drobných volutek, v 2.p. navíc vystouplé obdélníky s vykrojenými rohy. Přízemí s pásovou rustikou, portál do býv. krámu vlevo s půleliptickým záklenkem, svlakovanné dveřnice, rámovaný plochým pásem. Pravoúhlý portálek kamenný, lemovaný lištou s uchy a kapkami, nadsvětlík z naštípaného kovového pásu, dveřní křídlo s pův. kováním a šikmo kladenými prkýnky. Vikýřová nastavba se šikmými bočními křidélky a trojúhelným štítkem, dvě menší doukřídlá okénka ve společné šambráně s uchy. Fasáda do ul. V Kotcích: prostá, dvouosá, ploché šambrány, jednoduchý obdélný vstup vlevo