městský dům

Dvoupatrový řadový dům s dvojicí podkroví pod sedlovou střechou. Fasáda do Rytířské ul.: šestiosá, vysoký řád rustikovaný parter, široký trojúhelný tympanon na nižší atikové zídce. čtyři kanelové pilastry dělí budovu na třetiny, kompozitní hlavice podpírají kladí s konsolami a rosetami v podhledu hlavní římsy. Okna dvoudílná s profilovanými šambránami na průběžných podokenních pásech, v 1.p. trojúhelné frontony s konzolkami, ve 2.p. podokenní pás s jemným vlysem s akantovými rozvilinami a úponky, ve středu průčelí balkón ornamentální mříží z rovných a ohýbaných prutů, nesený dvěma dvojicemi volutových krakorců. V přízemí dva otvory po stranách a širší uprostřed v rustice, půlkruhové záklenky, profilované archivolty podloženy vlysems motivy palmet a akantových rozvilin, novodobé rámy, trojúhelný štít se střešní nástavbou. Fasáda do ul. V Kotcích: novodobé z r. 1930, široká okna, mělký risalit schodiště, hmotné vikýře v podkroví