dům U Černého medvěda

Řadová hloubková parcela je zastavěna dvojicí spojených domů o 3NP do ulice a budovou za dvorkem býv. domu čp. 54. Fasáda čp.53 je klasicistní, tříosá, s jednoosým, segmentem ukončeným štítem. Nároží zvýrazňují rustika, hladká patra oddělují kordonové římsy. Nad 2.NP je římsa přerušena kartuší s domovním znamením. V přízemí jsou dva otvory s půlkruhovými záklenky. Dvorní fasády jsou prosté, hladké. Fasáda domu čp. 54/III je tříosá, vrcholně barokní s bohatou štukovou výzdobou, členěná kordon. římsami. Vrcholí korunní římsou na konsolkách a dvouosým volutovým štítem s trojúhelným frontonem. Hladké přízemí prolamuje vlevo obdélný kamenný portál vchodu a půlkruhové ostění krámového výkladce. Okna pater rámují stuhové šambrány. Průběžná bohatě profilovaná římsa nad okny 2.NP se nad středním oknem segmentově vzdouvá. Suprafenestry pod ní zdobí štukové kartuše. Nad římsou nad přízemí je domovní znamení - půlkruhově zaklenutá nika pův. s poprsím Spasitele, dnes prázdná, rámovaná akantovým štukem a andílčími hlavičkami.