kostel sv. Vavřince

Na mírně svažitém terénu v horní části návsi stojí orientovaná jednolodní podélná stavba kostela s odsazeným polygonálně ukončeným presbytářem. V ose západního průčelí je přistavěna hranolová věž, při severní straně presbytáře přiléhá patrová obdélná sakristie s oratoří v patře. Kostel je završen sedlovou střechou, nad presbytářem zvalbenou, nad sakristií pultová střecha, na věži stanová ve vrcholu makovice a patriarší kříž. Hladké fasády s nárožními lizénami jsou prolomeny na každé straně lodi dvojicí oken s půlkruhovými odsazenými záklenky lemovanými šambránou, presbytář osvětlen z každé strany jedním okenním otvorem. Fasáda je završena profilovanou korunní římsou pokračující též po obvodu věže, západní štít přiléhající k věži je zdoben volutovými křídly. Do kostela se vstupuje rovně završeným otvorem směřujícím do podvěží, nad ním prolomen obdélný okenní otvor. Další kruhový otvor je prolomen na západní straně věže v polopatře vymezeném římsami nad úrovní korunní římsy lodi. Ve zvonicovém patře jsou okenní otvory s půlkruhovými odsazenými záklenky, nad nimi osazeny ciferníky hodin, nad kterými trojúhelně vystupuje bohatě profilovaná korunní římsa. Kněžiště je zaklenuto jedním polem plackové klenby a konchou, loď dvěma plackami mezi pasy. V západní části lodi je hudební kruchta nesená dvěma pilíři, podklenutá valeně s výsečemi, její parapet je uprostřed konvexně vypjatý.