dům U Bílého páva

Hl. budova+zadní budova+ulička na pravé straně parcely (od. Kamzíkovy oddělená branou s trojúhelným štítem) Fasáda do Celetné ul.: čtyřpatrová, tři sdružené osy, přízemí s pásovou rustikou, nárožní rustika, výrazně profilovaná kordonová římsa, průběžné parapetní římsy, mansardová střecha se třemi obdélnými vikýři, v přízemí dva segmentově zaklenuté výkladce a stejně upravený průchod do Kamzíkovy. Okna 1. a 2.p. zvlněné, střídavě segmentové a trojúhelné římsy, nadokenní plochy zdobeny štukovým rokajovým ornamentem, ve střední ose domovní znamení. V parapetech tumbovaná vykrajovaná pole. Okna 3.p. nižší, pravoúhle rámovaná, s rokajovým ornamentem po stranách šambrány a se shodným parapetem, ve 4.p. s rokaji v parapetním vykrajovaném poli. Vertikální rytmus průčelí. Dvorní fasáda: novodobá, tříosá, balkonky po levé straně Fasáda do Kamzíkovy ul.: nečleněná, třípatrová, tříosá (1 sdružená) Fasáda křídla zadní budovy: dvoupatrová, pětiosá, hladká