dům U Zlatého lva

Čtyřkřídlý řadový dům. Fasáda do Celetné ul.: třípatrová, čtyřosá (sdružené osy), kordonová římsa-segmentvě vzdutá nad portálem, plochá patrová římsa, nad 2.p. původní korunní římsa plasticky vyvinutá, stejná profilace na 2. hlavní římse, osa s portálem risalitově zvýrazněná sdruženými pilastry vysokého řádu s čabrakovými hlavicemi, nároží lemované pilastry. V novodobém přízemí pravoúhlý portál s novodobým reliéfem lva v supraportě a tři segmentově ukončené výkladce. Okna 1. a 2.p. v plochých šambránách přímé parapetní římsy, suprafenestry a parapety zdobeny vykrajovanými poli s motivy čabrak, třapců a kartuší. 1.p. zvlněné římsy segmentového tvaru, ve středu ženské maskarony, ve 2.p. římsy obdobné, ale ploché. Okna 3.p. novobarokní napodobující původní štukovou výzdobu. Fasáda do Ovocného trhu: třípatrová, pětiosá, levé tři osy hustší, pravé dvě s pilastry s korintskýi hlavicemi mezi okny, plastické pásy parapetů, výrazně profilované mezipatrové římsy, probíhající parapetní římsy, parapet nad přízemím plasticky vystupující podokenní obdélné pole. Korunní římsa na konsolám. Hladké přízemí s třemi půlkruhovými otvory a s dvěma okny s přímými římsami. V 1. a 2.p. okna s profiovanými šambránami s uchy, přímé nadokenní římsy. Dvorní fasády: pavlačové, podklenuty segmenty do travers nad přízedních pilířích s čabrakovými hlavicemi.