Pachtův palác

Historická budova+ novostavba Historická budova pětikřídlý komplex s ubouraným J křídlem Fasáda do Celetné ul.: 2+2+3+2 osy, trojice v risalitu. V přízemí monumentální portál s postavami vojáků-atlantů, v ukončení trojosé části pak s horníky-hermovkami, nad nimi balkon s kovovým rokokovým zábradlím. Okna v přízemí s lisenovými rámci, v patře ubíhající suprafenestry s přímými římsami. Okna 2.p. jednoduchá. Korunní římsa, v trojosé části pilastry se stylizovanými korintskými hlavicemi, závěrová atika zjednodušená bez sochařské výzdoby. Bronzová nápisová deska. Fasáda do Ovocného trhu: šestiosá+pětiosá. První část se shoduje s předchozí, druhá část s parterem s pásovou rustikou na místě lisenových rámců Dvorní fasády lehce zjednodušeny, jinak podobné. Průčelí býv. koníren pavláčky v 2.p. s konsolami, kamenná pozdně barokní ostění Novostavba Fasáda do Ovocného trhu: sedmnáctiosá, trojice tříosých risalitů, štít nad středním risalitem Dvorní fasády architektonicky nezajímavé