dům U Čtyř sloupů

Příčné třítraktové křídlo v Celetné + čtvercová a patrová dvorana obklopená obchody uvnitř dispozice + podélné dvoutraktové křídlo do Štupartské. Vše železobeton, podélné křídlo zděné. Fasáda do Celetné ul. třípatrová, pětiosá, mělce vystupující risalit v třech prostředních osách, v přízemí tři obloukovitě sklenuté otvory podloubí s modernm plochým stropem, prolamovaný štít a atika s barokními bustami dívky a člověka se škraboškou. suprafenestry tří středních oken 1.p. (od trojúhelníkového tvaru krycí stříšky odděluje obloukový prut), římsa štítu (od obloukové krycí stříšky prut trojúhelníkový) Fasáda do Štupartské ul. puristická, členěna římsami a obdélnými plastickými poli. Dvorana a pasáž s fragmenty detailů z 20. let 20. stol.