fara

1/ fara 2/ ohradní zeď Jednopatrová zděná omítaná volně stojící budova na obdélném půdorysu o 6 x 3 okenních osách, krytá mansardovou taškovou střechou. Průčelí se zaoblenými nárožími člení průběžné toskánské pilastry a kordonová profilovaná římsa, vytvářející nad esovitým vstupním portálem segmentový štít. Korunní římsa kolem celé stavby profilovaná. Okna podélná, dvojitá, šestitabulková, v líci, mají plošné rámování a v patře podokenní římsy a trojúhelníkové římsy nadokenní. Hlavní vstup, umístěný v ose jižního průčelí, neprofilovaný se segmentovým záklenkem, je umístěn mezi 2 pilastry, nesoucí do segmentu vypnutou římsu, navazující na kordonovou. Boční průčelí členěna obdobně. V interiéru zachována střední valeně klenutá chodba, místnosti plochostropé. Kolem fary se rozkládá zahrada, vymezená na jižní straně do návsi ozdobným plotem se zděnými cihelnými sloupky a vloženými poli z cihelných tvárnic, prolomená vstupní pilířovou branou s kovovým plotem. Na zbývajících stranách areál vymezuje kamenná neomítaná zeď, výška 1,5 – 2 metry, zdivo lomový kámen, koruna nezpevněna, porostlá náletovou vegetací a mechy.